Wiki

Distributie

E-mail

E-mail is nog altijd een zeer belangrijk distributiekanaal. Vandaar dat Eclipse e-mail heeft geïntegreerd in haar dienstverlening. Wij verrijken onze e-mails met URLs, payment links en digitale handtekeningen. Onze e-mails passen bij het device. Ze zijn dus mobile responsive. De feedback op een e-mail, de response, al dan niet voorzien van een bijlage, wordt automatisch geregistreerd en geïntegreerd in een uitgewerkt scenario. Bij eventuele bounces, mits meegenomen in het scenario, zorgt Eclipse dat er een bericht verstuurd wordt via een ander communicatiekanaal.

SMS

SMS is nog steeds een van de beste communicatiekanalen met een open-rate van 98%. SMS wordt daarom vaak ingezet in een vooraf gedefinieerd scenario voor het versturen van reminders.

Chat

Eclipse zet chat in voor extra ondersteuning. Heeft iemand bijvoorbeeld een vraag over een factuur, dan kunnen er via de chatfunctie vragen gesteld worden over een factuur of over de dienstverlening. Chatgesprekken kunnen worden opgeslagen en worden gekoppeld aan klanten. Veel voorkomende vragen kunnen bovendien geautomatiseerd worden afgevangen door chatbots en indien gewenst kan er doorgeschakeld worden met een medewerker voor live contact.

Data terugleveren

Wij sturen data / gegevens twee kanten op. Wij registeren inkomende data. En we leveren data terug aan systemen. Wij kunnen terugleveren naar elke omgeving: website, mijn-omgevingen, app, administratiesysteem. De data kan verschillende vormen hebben. Een csv, pdf, excel, etc.. Zie ook klantgegevens bundelen.

Spraakberichten

Eclipse biedt bij de distributie van berichten ook de mogelijkheid van spraakberichten / voice. Voice is een telefonische toepassing om opdrachten via telefoontoetsen of via een stem door een computer uit te laten voeren. Door middel van keuzemenu’s wordt zonder tussenkomst van een menselijke operator iemand te woord gestaan of doorverbonden naar de juiste afdeling.

WhatsApp

Via WhatsApp kunnen organisaties laagdrempelig in contact komen met klanten. Met WhatsApp Business geeft Eclipse haar klanten de mogelijkheid realtime / live te communiceren. De klantkanalen WhatsApp en chat kunnen elkaar daarmee aanvullen of juist separaat van elkaar gebruikt worden.

Aangetekende email

Met deze veilige manier van berichten verzenden kan een organisatie een ontvanger vragen om zichzelf te identificeren, voordat de e-mail wordt getoond. Eclipse biedt hiermee de mogelijkheid om ontvangers eenvoudig beveiligd en rechtsgeldig per email te bereiken conform de hoogste gestelde eisen van de Europese unie (eIDAS).

Fysieke communicatie

Binnen ons partnernetwerk hebben wij ook de mogelijkheid fysieke output in de vorm van een brief, envelop, pas of kaart te versturen. Via moderne productie-websites verwerken wij snel, veilig en conform FSC©-maatstaven.

BerichtenBox

De BerichtenBox is een persoonlijke brievenbus waarin mensen digitale post van de overheid ontvangen. Als er voor jouw bedrijf of organisatie een plicht is om berichten in de BerichtenBox te plaatsen, dan biedt Eclipse dus de mogelijkheid om dit distributiekanaal te gebruiken.

Digitaal archief

Een digitaal archiefsysteem (ook wel e-depot genoemd) is een systeem voor het elektronisch verwerken en beheren van statische documenten. Het betreft daarbij alle soorten elektronische documenten: scans van papieren documenten, word-documenten, excel-spreadsheets, presentaties, foto’s, tekeningen, multimedia, etc

Kanaal verrijkingen

Payment-link

Een payment-link is een betalingslink of knop waarop een persoon kan klikken in een internetbrowser, sms, e-mail, app of binnen sociale media om een ​​bepaald bedrag online te betalen aan een bepaalde ontvanger. Betalingen kunnen direct of via een derdengeldenrekening worden geïncasseerd.

Digitale handtekening

De digitale handtekeningen van Eclipse zijn geavanceerde, veilige elektronische handtekeningen. Ze zijn beschikbaar in verschillende niveaus van authenticatie en validatie. Je kunt digitale handtekeningen gebruiken om te voldoen aan de strengste wet- en regelgeving. De handtekeningen bieden het hoogste niveaus van beveiliging voor de identiteit van een ondertekenaar. Ook zorgen we voor gevalideerde authenticiteit van documenten.

Overige termen

Omnichannel communicatie

Een klant komt op verschillende moment in aanraking met een bedrijf via verschillende kanalen. Voor een organisatie is het belangrijk dat die klant hierbij een eenduidige ervaring heeft. Het moet voor die klant dus niet uitmaken via welk kanaal of hoe vaak hij of zij communiceert. Via omnichannnel communicatie zorgen wij ervoor dat klantcontacten altijd professioneel en uniform zijn. De klant krijgt wat hij of zij wil en verwacht. Duidelijk en prettig voor zowel klant als organisatie.

Customer Communications Management (CCM)

CCM staat voor Customer Communication Management. CCM is software waarmee bedrijven klantcommunicatie kunnen beheren via een breed scala aan media. Het omvat een geautomatiseerd proces dat niet alleen de levering van communicatie omvat, maar ook de segmentering van berichten volgens verschillende klantprofielen en contexten.

User Experience

Hoe ervaart een gebruiker de service van jouw organisatie? Ofwel: hoe is de User Experience (UX)? In een mijn-omgeving, bij de klantenservice of bij het gebruik van een app staat UX centraal. En bij Eclipse dus ook.

Customer journey

Een customer journey is de reis die een klant maakt om uiteindelijk tot de aanschaf van een dienst of product te komen. Bij Eclipse maken we klantreizen inzichtelijk. Met behulp van de inzichten die we daarbij opdoen, optimaliseren we bedrijfsprocessen.

Canonical Data Model (CDM)

Via het CDM zorgen we ervoor dat gegevens snel en veilig op de juiste plek terechtkomen. Precies daar waar ze nodig zijn. We verzamelen gegevens, bundelen die in ons CDM, zetten ze om naar één technisch formaat en verspreiden deze vervolgens weer naar applicaties. Het CDM is onze kern waarmee we data zinvol maken.

Customer Experience Management (CXM)

Via Customer Experience Management zorgen we dat we een hele organisatie is gericht op denken vanuit de klant. In de huidige wereld is het essentieel om klanten bij elke interactie een optimale ervaring te bieden. Een positieve werkwijze slaat terug op jouw eigen organisatie. Klanten blijven langer verbonden aan jouw organisatie of delen hun positieve ervering met anderen.

Widget based dashboarding

Een dashboard geeft managers het inzicht dat ze nodig hebben om belangrijke beleidsbeslissingen te nemen. Een dashboard bevat widgets of gadgets en is op maat in te richten. Eclipse pakt de wens tot inrichting van een dashboard serieus op. De inzichten zorgen ervoor dat je als bedrijf de vervolgstap kunt maken in groei of efficiëntie. Lees meer over ons management-dashboard.

Datatransformatie

In ons platform verwerken wij JSON of XML als dataformaat. Hoe organisaties hun dataformaat bij ons aanleveren, is voor ons niet relevant. In alle gevallen converteren we gegevens van het ene formaat naar het door ons gewenste formaat. Binnen ons eigen formaat kunnen wij alle veiligheidschecks en validaties uitvoeren, en waar nodig data verrijken.

JSON

JSON of JavaScript Object Notation, is een gestandaardiseerd gegevensformaat. JSON maakt gebruik van voor mensen leesbare tekst in de vorm van data-objecten die bestaan uit een of meer attributen met bijbehorende waarden. JSON wordt gebruikt voor uitwisseling van data tussen servers en webapplicaties. Het is een alternatief voor XML. JSON wordt ook gebruikt om data te versturen en ontvangen vanuit een webgebaseerde API.

XML

Het XML-formaat wordt gebruikt om gegevens op te slaan (zoals in het OpenDocument-formaat) en om gegevens over het internet te versturen. Informatie in XML-formaat is leesbaar voor machines én mensen. XML staat voor Extensible Markup Language. Het is de syntaxis van formele opmaaktalen waarmee gestructureerde gegevens worden weergeven in de vorm van platte tekst.

Data Verrijken

Alle gegevens die wij ontvangen, worden door ons gecontroleerd. Soms merken we dat de data vanuit de ene applicatie te beperkt is voor gebruik in een andere applicatie. Wij zorgen daarom dat data verrijkt wordt. We voegen daarmee dus extra data toe aan de oorspronkelijke data.

Data Validatie

Voordat wij data verwerken, valideren wij de data. We controleren dus of de aangeleverde data klopt en compleet is. Dit voorkomt fouten tijdens de verwerking. Validatie vindt altijd plaats via het Canonical Data Model (CDM).

Scenario management

Eclipse stelt kanaalscenario’s op. Wat als een klant een e-mail opent? En wat als deze klant niet doorklikt? Via scenario management kunnen organisaties gepersonaliseerde documenten genereren en deze op een gewenste manier via het juiste kanaal versturen. Ook kan een specifieke layout worden toegevoegd.

Kanaalstrategie

De afstand tussen organisaties en hun klanten wordt steeds kleiner en het aantal communicatiekanalen, e-mail, app, social media, etc. neemt toe. Een logische samenhang tussen de communicatiekanalen is daarbij essentieel. Met een duidelijke kanaalstrategie omschrijf je en automatiseer je wat het primaire, secundaire of volgende communicatiekanaal is.

Eclipse. Slim in techniek

Bij Eclipse zetten we communicatietechnologie slim in. We leggen graag uit hoe wij jou kunnen helpen in de techniek.

De 6 voordelen van Eclipse

AVG- en GDPR-proof

Onze manier van werken zorgt voor een veilig opslag en verwerking van klantgegevens.

Geen grote investering nodig

Voor onze oplossingen geldt een transparante maandelijkse fee.

Communicatie zoals je klant het wil

Communiceren met je klant via het communicatiekanaal en moment dat je klant wil. Omni-channel dus. Dat is de meest efficiënte manier voor jouw organisatie.

De zekerheid van Software as a Service

Onze CCM-dienstlevering zit in de cloud (SaaS). Dat betekent: nooit meer updates doorvoeren. Je krijgt de zekerheid van altijd de meest recente communicatietechnologie.

Groei in klantwaardering, loyaliteit, NPS en sales

Een eenduidige klantcommunicatie via het voorkeurscommunicatiekanaal van je klant zorgt voor meerdere positieve resultaten.

Wij zijn betrokken

Ons team van specialisten staat altijd voor je klaar. We verbeteren jouw klantcommunicatie. Gedreven door technologische ontwikkelingen of op verzoek.

Bekijk de diensten die Eclipse
voor jouw organisatie uit handen kan nemen.

× Direct contact? Available from 09:00 to 18:00